San Lorenzo Vini

Topvine fra hjertet af Italien


De første vinstokke på San Lorenzo-vingården blev plantet helt tilbage i 1890. Og stedet ved den grønne by Castilenti i de smukke bakker i Teramo-provinsen i regionen Abruzzo blev ikke valgt tilfældigt.

“Da vi var børn, fortalte vores oldefar os altid, at i det øjeblik, han så stedet, vidste han, at der ville komme god vin fra vinstokke plantet her, fordi jorden var ideel og med en god struktur,” fortæller oldebarnet Giuseppina Barbone.

Og stedet for foden af Appenninerne viste sig at være velvalgt. For med kun 20 km til Appenninernes største tinde, den næsten 3.000 meter høje Gran Saaso d’Italia, og med 20 km til Adriaterhavet, er klimaet perfekt.

I det maritime klima i Mellemitalien er både vindforhold og forskellen mellem nat- og dagtemperatur ideel. Nedbørsmængden i området er jævnt fordelt året rundt og under den ler- og kalkholdige jord flyder kilder, som er med til at give jordbunden karakteristika.

San Lorenzo er i dag den største familieejede vingård i Teramo Provinsen. De 150 hektar vinmarker strækker sig over et stort samlet område på tre bakker og med tre grønne søer. Så langt øjet rækker ses marker med vinstokke, som tæller både internationale druetyper og lokale varianter som Montepulciano-druen.

Druen Montepulciano skal ikke forveksles med området Montepulciano i Toscana, hvor den primære drue i øvrigt er Sangiovese.

På vingårdens store område ses flere gamle gårde. De er blevet istandsat og bruges i dag til gæster og selskaber.

“Jeg elsker at stå tidligt op og kigge ud over mine vinmarker. Så føler jeg taknemmelighed over det, vi har opnået her. Og jeg er stolt over, at mit arbejde nu kommer mine børnebørn til glæde,” siger bedstefar Guido Barbone.

En lang historie og respekt for tradition er ikke nok til at opnå succes som vinproducent. Men hos San Lorenzo ser det ud til at den rette balance mellem mange års tradition og moderne teknik er fundet.

Vingården har nemlig også fokus på teknologisk avancerede produktionsmetoder. Der anvendes spontan gæring og der er nøje kontrol med temperaturstyringen.
Hos San Lorenzo står man selv for hele processen, lige fra dyrkning af druerne på marken til vinen kommes på flasker og sælges. For San Lorenzo starter god vin med gode druer. Og i vinmarkerne får de hjælp af dygtige ansatte med mange års erfaring.

”Jeg har elsket mit arbejde lige siden, jeg var barn,” siger barnebarnet Gianluca Galasso, ”Jeg plejede at lege inde mellem vinstokkene, og duften nypressede druer har altid været en del af mit liv. Jeg er stolt af, at jeg i dag kan arbejde med at producere vin, på det samme sted som både min bedstefar og min far gjorde før mig.”
De dominerende druer i Abruzzo-regionen er den hvide Trebbiano-drue og den røde Montepulciano-drue. Der laves en kraftig, fyldig, moderne, blød og frugtrig rødvin i området, som er let at drikke og med et meget fordelagtigt forhold mellem pris og kvalitet.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.