Du er her:

Cennatoio

Chianti fra økologisk vingårdToscana er hjemsted for den italienske kvalitetsvin Chianti. Og i hjertet af Chianti Classico-området ligger den økologiske vingård Cennatoio, som Leandro og Gabriella Alessi har styret siden 1970.

For nylig sluttede også deres søn, Emiliano Alessi, sig til foretagendet. Det toscanske vinhus har modtaget adskillige italienske og internationale anerkendelser for sine vine.

"Det er naturen, der belønner os med gode vine," fortæller Alessi-familien, der har fokus på respekt for miljøet.

Cennatoio er certificeret som en økologisk Vingård. Af hensyn både til miljøet og til vinene anvendes hverken kunstgødning, pesticider eller kemikalier i vinmarken. Der gøres brug af dyre- og plantegødning. Dette hjælper også til at bevare den vigtige bestand af bier, som holder til i stader i udkanten af skoven og giver god honning.

Her på grænsen til Firenze og Sienna, imellem de to floder Arno og Tiber, er både klima- og jordbundsforhold gunstige for dyrkning af skønne bløde aromatiske vine med smag af kirsebær.

Her er hverken for fugtigt eller for varmt. Vinmarkerne ligger i 450-620 meters højde, og jordbunden består af ler, sandsten og mergel. Forklaringen på disse svært dyrkbare markers succes er deres syd- og sydøstvendte position.

Fra Cennatoio er der en malerisk udsigt ud over Panzano i Chianti-regionen. Et bakket landskab dækket af olivenlunde, vinmarker, slotte, kirker og store egeskove. Produktionsmetoderne på den 43 hektar store vingård er en kombination af lokale traditionelle metoder og nye avancerede teknikker.

På de 10 hektar med vinmarker dyrkes Chianti Classico, Sangiovese Grosso, Merlot og Cabernet Sauvignon.

Cennatoio gør brug af egetræstønder, både de små franske barriques og de store tonneaux-fade, og cement-tanke. Vinkælderen tæller også et "vinsantaia", hvor som er det sted, hvor fadene med den søde dessertvin Vin Santo lagres.

Hovedstaden i Toscana-regionen er Firenze, som i middelalderen var et vigtigt handels- og finanscenter. Vingården Cennatoio ligger tæt på "Le Stinche Alte". En bygning der blev brugt som fængsel af den mægtige bankierfamilie Medici, der enevældigt styrede Firenze i 1400-tallet.

Udenfor fængslets mure vinkede familier og pårørende til deres kære inde i fængslet og lavede fagter ad soldaterne. Det italienske ord "cenno" betyder hilsen, og det er derfra vingårdens navn Cennatoio stammer.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.