Weingut Werner Krück

Fra modebranche til vinbonde


Werner Krück er en passioneret vinbonde, der har lagt hjerte og sjæl i sine vine. Han er manden bag den tyske vingård Weingut Werner Krück, der ligger i Großkarlbach, som er en lille vindyrkende landsby i Pfalz-regionen, øst for Mannheim.

I 2006 sluttede Werner Krücks yngste datter, Carmen Krück, sig til familieforetagendet. Samme år fik vinhuset også nye tanke, nyt produktionsudstyr og et helt nyt look. En blanding af tradition og modernisering. Også den nye vinkollektion ”Collection C” dukkede op samme år. Og i 2010 videregav Werner Krück firmaet til sin yngste datter.

Den tyske vinmager havde egentlig belsuttet sig for at afhænde vingården. Og selvom han elskede arbejdet ude i markerne og det at tilbringe tiden udendørs, ønskede han også at gå på pension. Og han havde for længst opgivet håbet om, at hans to døtre en dag ville overtage vingården. Men den yngste datter, Carmen Krück, havde også truffet en beslutning. Hun ville skifte sin karriere i modebranchen ud med arbejdet i vinmarkerne.

Som barn elskede hun at gå i marken sammen med sin far, og i tolv intense måneder fulgte hun atter sin fars arbejde fra morgen til aften. Samtidig tog hun et fag i vinsensorik.

Da Werner Krück i 1967 overtog sin fars landbrugsejendom, blev der på det 20-hektar store landbrug både avlet husdyr, dyrket frugt og produceret vin. Men dyrene blev solgt fra og transformationen fra landbrug til vingård gik i gang.

Den passionerede vinbonde blev i 1971 gift med Traude Wolf. Dermed kom der yderligere fokus på vinproduktion, for Traudes far, Gerhard Wolf, var også vinbonde.

Allerede samme år kom Werner og Traude deres egen vin på flaske for første gang. Og for sin allerførste årgang af Riesling Spätlese fik han intet mindre end den særlige vinmedalje ”Silberne Kammerpreismünze”. På grund af sin fremragende præstation indenfor vindyrkning blev Werner Krück i 1980 også tildelt prisen ”Staatsehrenpreis”.

I midten af 1970'erne blev et nyt produktionsanlæg og et tilstødende vinsmagningslokale opført. Produktionen var på mere end 40.000 flasker vin i 17 forskellige varianter. Og i 1986 blev den første traditionelt fremstillede mousserende vin produceret.

Leverandørens vine

Vis mere
Weingut Werner Krück

Scheurebe Feinherb

Sødme med kant

Weingut Werner Krück, Tyskland

119,00 DKK

Tyskland
2017
11%
Vis mere
Weingut Werner Krück

Grauer Burgunder

Et godt glas

Weingut Werner Krück, Tyskland

129,00 DKK

Tyskland
2016
13%
Vis mere
Weingut Werner Krück

Riesling

Rigtig Riesling

Weingut Werner Krück, Tyskland

139,00 DKK

Tyskland
2015
13%
Vis mere
Weingut Werner Krück

Riesling Brut

Top cuvée

Weingut Werner Krück, Tyskland

169,00 DKK

Tyskland
2014
13%