Quinta da Plansel

Quinta da Plansel


Dorina Lindemann og hendes Quinta da Plansel-power team har specialiseret sig i produktionen af kvalitetsvine fremstillet på lokale druesorter.

Plansels historie begynder, da Dorinas far Hans Jörg Böhm, en ung tysk forretningsmand, ved et tilfælde strander i Portugal i 1961.

Faderen, der i Portugal er kendt som Jorge Böhm, er søn ud af en familie, der har avlet druer i Rhinlandet siden 1828. i 1975 køber han et stykke land i Montemor-o-Novo, hvor hans arbejde med at artsbestemme og udvælge de bedste lokale druesorter danner grundlaget for det der senere bliver til Quinta da Plansel. Navnet Plansel stammer fra "plantas seleccionadas" - udvalgte planter.

Fra Lissabon er der en god times kørsel østpå til Alentejo, der dækker omkring 30 % af landet og er Portugals største region. Mod syd grænser den tyndtbefolkede region op til Algarve og Atlanterhavet, mod øst til den spanske grænse, mod nord til Tejo-floden og mod vest Middelhavet.

Alentejo-regionen kaldes populært Portugals spisekammer. Køkkenet er varieret og velsmagende og med skønne vine.

I Montemor-o-Novo, der ligger i underregionen Évora, er der bløde bakker med kornmarker, oliventræer, korkege og vinmarker. Det meget varme klima og de meget forskellige jordbundsforhold af bl.a. granit, skifer og kalk tillader en stor diversitet af lokale druesorter.

Du finder Plansel i Montemor-o-Novo, der ligger 100 km øst for Lissabon. Her er omkring 65 hektar med vinmarker, hvor de røde druer dominerer. Druerne får masser af sol, sparsom regn og store temperaturforskelle.

Udover at være ejer af Plansel er Dorina Lindemann også stedets winemaker. Hun er en af de bedst kendte kvindelige ønologer i Portugal.

Efter at have færddiggjort sin ønolog-uddannelse i 1997 i Tyskland flyttede hun med sin mand Thomas til Portugal for at slutte sig til sin far Hans Jörg Böhm.

I 1993 etablerede Dorina Lindemann sit eget vinhus Quinta da Plansel og de første vine kom på markedet i 1996. Den unge unge kvindelige ønolog vakte en del opsigt i det indtil da meget konservative og mandsdominerede portugisiske vin-verden. Det var derfor svært for hende at hyre mænd til arbejdet på vingården og hun besluttede sig for primært at ansætte kvinder til sin vingård.

De internationalt anerkendte vine har gode runde tanniner, stor krop, er komplekse med frugt, friskhed og feminin elegance .

Dorina har fokus på lokale druesorter og sørger for at alle vinstokke er lavtydende for at få de meget aromatiske vine, hun er kendt for. Dorina mistede sin mand i 2008, og deres to døtre Luísa og Julia følger i moderens fodspor. Vin fra Portugal er kendt for sine cuvée-vine, men fokus for Quinta da Plansel er varietal-vine, hvor den enkelte drues potentiale får lov at folde sig ud. Det ses især i topvinene, hvor der anvendes lokale druer som Aragonez, Trincadeira, Touriga franca , Tinta Barroca og især Touriga Nacional.

Quinta da Plansel råder over fem kølerum, hvor temperaturkontrol er med til at sikre kvaliteten i et meget varmt klima.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.