Bodegas Luzdivina Amigo

Bodegas Luzdivina Amigo


Pilgrimsruten til Santiago de Compostela løber gennem vinområdet El Bierzo, som også kaldes den spanske Napa Valley (det mest kendte vinområde i USA).

Her fra skråningerne i det fashionable kvalitetsvinområde kommer Spaniens mest frugtrige, aromatiske og forfriskende rødvine. Det siges, at det var romerne, der plantede de første vinstokke i El Bierzo for 2.000 år siden, og at de pilgrimsrejsende på Caminoen senere nød rødvin fremstillet af middelaldermunkene i El Bierzo.

El Bierzo ligger i det nordvestlige Spanien i provinsen Castilla-León, tæt på grænsen til Portugal og tæt på grænsen til provinsen Galicien, som det grønne og bjergrige område minder mere om. Her dyrkes udover vin også peberfrugt, kastanjer og kirsebær.

Det er de to brødre Javier og Miguel Ángel, der sammen driver Bodega Luzdivina Amigo. Den spanske vingård er opkaldt efter de to brødres mor, den hårdtarbejdende og altid nærværende Luzdivina. Med sin smilende og rolige personlighed fungerer hun som drivkraften i familien.

Vingården råder over 14 hektar, der ligger fordelt på mere end 90 forskellige parceller (de såkaldte leiros), som er selve livsnerven i vingårdens vine. Og selvom parcellerne ikke ligger langt fra hinanden, varierer både klima og jordbund fra parcel til parcel.

Den gennemsnitlige temperatur i området ligger på 13°C. Den årlige nedbør når op på 800 mm og i gennemsnit skinner solen 2.200 timer om året.

Vinmarkerne ligger i 400-600 meters højde, og modningsperioden er derfor længere. Allerede i august bliver nætterne kølige, og druerne modner derfor kun om dagen, hvor solen skinner. Dette giver frugtagtige vine med markeret syre, en naturlig friskhed, mineralsk karakter og lang levetid.

De 50-100 år gamle vinstokke består af de lokale druesorter Mencia og Godello. Endvidere råder vingården over gamle stammer af Jerez og Doña Blanca.

De to brødre besluttede sig i 2002 for at videreføre den viden og erfaring, som Amigo-familien gennem tre generationers arbejde med vinavl havde opnået. Brødrene købte og indrettede derfor et gammelt varehus, hvor der tidligere var blevet produceret vin til det lokale marked.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.