Du er her:

Argentaia

Argentaia


Argentaia er en nyetableret mindre vingård i Maremma-området i Toscana. Der er ikke langt til Magliano, som er den nærmeste by. Vingården er bygget på resterne af et gammelt nonnekloster.

Området omkring byen Scansano er et vinområde i vækst, og kvaliteten bliver hele tiden bedre.
her producerer man Sangiovese-vin og man kalder vinen for "Morellino di Scansano". Morellino er nemlig den lokale betegnelse på Sangiovese-druen.

Vingårdens navn Argentaia er en hyldest til Argentario Sea, som havet ud for denne del af Toscana kaldes.

Vinmarkerne udgør 8 hektar og der i alt produceres kun 10.000 flasker. Sortimentet tæller indtil videre kun 2 forskellige rødvine. Begge vine har Sangiovese som den dominerende drue.

Sangiovese er den mest berømte blå drue i Toscana. Den udgør rygraden i kendte vine som både Brunello og Chianti. Scansano-områdets vine er lidt mere åbne, runde og frugtige end deres vin-venner på samme drue.

Klimaet i det sydlige Toscana er tørt og varmt om sommeren. Temperaturerne omkring 30-32 grader. Vintrene er milde og der falder kun lidt regn.

Vinmarkerne er sydvendte og ligger 200 højdemeter. Markerne er kalkholdige og beliggende på vulkansk tuff, som er hærdet vulkansk aske.

Argentaia råder også over 25 hektar med olivenlunde, der giver bruges til fremstilling af extra jomfru olivenolie.

Leverandørens vine

Vis mere
Argentaia

Priorato Morellino di Scansano

Sangiovese fra Toscana

Argentaia, Italien

199,00 DKK

Italien
2013
13%