Le Celliers de Meknes

Les Celliers de Meknes


Vinavlen i Marokko kan spores helt tilbage til fønikerne og blev yderligere udbygget, da Marocco var under romersk herredømme.

Ved arabernes ankomst i slutningen af det 7. århundrede blev drudyrkningen omlagt fra vin-druer til spise-druer.

I starten af 1900-taller opbyggede franske kolonister vinindustrien i Marokko og landet blev storleverandør af vin til franske blends. I 1967 indførte EF (i dag EU) handelskvotaer på marokkanske vine, og produktionen nåede et lavpunkt. Med hjælp fra franske investorer har vinbranchen siden 1990'erne oplevet en opblomstring, som vi kan nyde godt af i dag.

Det er ikke ofte du finder vine fra Marokko på vinhandlernes hylder. Finder du det, er det oftest rødvin og primært på franske druer som Carignan, Cinsault, Cabernet Sauvignon og Grenache.

Meget høje temperaturer og barsk ørkenvind udfordrer drueavlen i Marokko, men heldigvis har både Atlanterhavet og de høje bjerge en kølende og beskyttende effekt.

Vores vinhus fra Marokko hedder Les Celliers de Meknes og er grundlagt i 1963 af Braham Zniber. De råder over 2.000 hektar vinmarker beliggende i Guerrouane i Meknès-området og ejer det første marokkanske chateau, Chateau Roslane, der blev officielt indviet i juni 2004.

Beliggende 120 km inde i landet fra Rabat ved foden af Atlasbjergene i regionen Meknes finder du vingården Les Celliers de Meknes. Området AOG Guerrouane ligger ved foden af Atlasbjergene i 550 højdemeter, midt mellem Atlanterhavet og Middelhavet. Klimaet er tørt og solrigt. Druerne fra den frugtbare sandjord giver drikkevenlige vine.

Efter fransk forbillede har Marokko indført kontrolsystemet AOG, der står for Appellation d'Origine Garantie.

På grund af områdets mikroklima er Meknes med over 60 % af produktionen det foretrukne område for vinmarker i Marokko.

Leverandørens vine

Vis mere
Les Celliers de Meknes

Domaine Toulal Rose

Rosé fra Marokko

Le Celliers de Meknes, Marokko

79,00 DKK

Marokko
2016
12%