Pizzorno Wines

Pizzorno Wines


Pizzorno-vingården ligger i Uruguay, 20 km nord for Montevideo, i regionen Canelón Chico.

Pizzorno-familiens arbejde i vinmarken begyndte for mere end hundrede år siden. Helt præcist i 1910 hvor grundlægger Don Prospero José Pizzorno ankom til Montevideo. Med sig havde han næsten intet andet end ønsket om en god fremtid.

I dag er det Carlos Pizzorno, der som den fjerde generation i familien, står for udviklingen af vine fra dette frodige område. Vinhuset producerer vine i begrænset antal. Stilen er frugtig med præg af egetræ.

Jorden her er rig på kalk og ler og druerne nyder godt af det kystnære Atlanterhavsklima. Der anvendes ikke kunstgødning og man forsøger at spare på vandet i dyrkningen.

Pizzorno råder over 21 hektar vinmarker med 13 forskellige druesorter, hvor Tannat dog spiller hovedrollen.
Druerne høstes med håndkraft for derefter forsigtet at blive fragtet til vingården i små portioner uden at kvase dem.

Tannat har hjemland i Sydvestfrankrig, men er bragt til Uruguay af baskiske emigranter i 1870. Druen har et meget højt indhold af tannin (deraf navnet) og er en lidt frygtet vin fra Frankrig, men er silkeblød fra Sydamerika.

Den hårdføre og lidt rustikke drue har fundet sit andet hjem i Uruguay, hvor de mange solskinstimer er med til at runde druernes smag. Især er den sydlige del af Uruguay særdeles velegnet til dyrkning af Tannat-druen.

Pizzorno Wines oplyser, at Tannat-vine har en høj koncentration af polyfenoler, der er omkring 2.5 gange højere end for Cabernet Sauvignon-vine.

Leverandørens vine

Vis mere
Pizzorno Wines

Don Prospero Tannat

Tannat=Uruguays nationaldrue

Pizzorno Wines, Uruguay

119,00 DKK

Uruguay
2016
14%
Vis mere
Pizzorno Wines

Tannat Reserva

Klassisk Tannat fra Uruguay

Pizzorno Wines, Uruguay

179,00 DKK

Uruguay
2015
14%
Vis mere
Pizzorno Wines

Select Blend

Pizzorno-blend

Pizzorno Wines, Uruguay

209,00 DKK

Uruguay
2015
14%