Colle Corviano

Colle Corviano


I den bjergrige Abruzzo-region ved Adriaterhavet producerer vingården Colle Corviano frugtige, venlige og velstrukturede vine til en fantastisk pris. Vingården anvender bæredygtige principper og arbejder ud fra ønsket om at passe mest muligt på natur og miljø.

300 meter over havet omkranses vingården af de sydøstvendte vinmarker beplantet med de lokale druer Montepulciano d’Abruzzo og Trebbiano d’Abruzzo (der har god syre) samt italienske druer som Pecorino, Sangiovese (der i Abruzzo bliver mere rund og frugtig end i Toscana ) og Pinot Grigio.

Trøfler, polenta, salami, risotto, fennikel og safran er typiske for Abruzzo. I madlavningen bruges mange grøntsager og bælgfrugter, kødet er fra får, ged og lam, og gastronomien er enkel og rustik.

I kældrene ligger særligt udvalgte egefade af høj kvalitet. Colle Corviano bruger 300- l og 3.400 l egefade fra Østrig, Frankrig, USA og Østeuropa.

Landskabet er formet af skiftende istiders store gletchere gennem millioner af år. Derfor er jordbunden et miks af kalk, sand, ler og fossilt kalk.

Abruzzo er Italiens eneste evigtgrønne område, mere end 20% af området er dækket af skov, biodiversiteten er stor og området er hjemsted for ikke mindre end fire nationalparker. Den grønne og frodige region, der betegnes som Roms spisekammer, er også hjemsted for Europas sydligste gletcher, Il Calderone. Med 0-25 km til havet og det samme til bjergene, kan du om sommeren bade i det blåd Adriaterhav, og om vinteren stå på ski id e hvide Appeninerbjerge.

Klimaet her i den centrale del af Italien 200 km øst for Rom påvirkes af både Apenninerne og Adriaterhavet. Somrene når op på 35°C og vintrene ned på -2°C. Omkring 700 mm regn om året.

Colle Corviano har hjemme i den smukke italienske by Loreto Aprutino, der ligger på en bjergside, som en perle mellem Apenninerbjergene mod vest, Maiellabjergene mod syd, Sibyllinemassivet mod nord og Adriaterhavet mod øst.

Navnet “Loreto Aprutino” kan spores helt tilbage til det gamle rom, hvor der fandtes en skov af laurbærtræer på stedet, som dengang blev kaldt Laurentum. Abruzzo er et af nutidens spændende upcoming vinområde, men allerede i gamle skrifter af både Ovid og Pliny, lovprises Abruzzo-vinene for deres gavnlige sundhedsmæssige effekt.

Arkæologiske fund i byens gamle bydel viser, at der her er blevet produceret olivenolie gennem tusinde år. Her er mange mindre familievirksomheder og omkring en femtedel af byens 7.500 indbyggere sælger olivenolie i eget navn. I 1996 blev Loreto Aprutino som det første sted i Europa godkendt som officielt olivenolieområde med beskyttet oprindelsesbetegnelse "Aprutino-Pescarese DOP".

Montepulciano er navnet både på en drue og på et vinområde. Druen Montepulciano har hjemme i Abruzzo, og i vinområdet Montepulciano anvender man Sangiovese-druer. De tro duer klæder i øvrigt hinanden.

Leverandørens vine

Vis mere
Colle Corviano Poggio Dragone

Colline Pescaresi

Poggio Dragone Colline Pescaresi

Colle Corviano, Italien

79,00 DKK

Italien
2018
13%
Vis mere
Colle Corviano

Pinot Grigio Colline Pescaresi

Fin og forfriskende Pinot Grigio

Colle Corviano, Italien

99,00 DKK

Italien
2018
13%
Vis mere
Colle Corviano

Trebbiano D'Abruzzo

Dejlig italiensk hvidvin

Colle Corviano, Italien

99,00 DKK

Italien
2017
13%
Vis mere

1

Guld
Colle Corviano

Pecorino Colline Pescaresi IGP

Colle Corviano Pecorino Colline Pescaresi

Colle Corviano, Italien

139,00 DKK

Italien
2017
13%
Vis mere
Colle Corviano

Fonte Maggio Montepulciano DOC

Fonte Maggio Montepulciano d'Abruzzo

Colle Corviano, Italien

139,00 DKK

Italien
2015
14%