Bodega el Abad

Bodega del Abad


Bodegad del Abad har den berømte pilgrimsrute "Camino" løbende gennem i sine vinmarker. Pilgrimsbyen Santiago de Compostela ligger små 400 km vest fra vingården, der direkte oversat betyder "Abbedens Vingård".

Og netop i byen Carracedelo, hvor Bodega del Abad har sin vingård, finder man det berømte kloster "Santa Maria de Carracedo". Klosteret blev grundlagt i 990, nedlagt i 1835 og sidenhen erklæret nationalhistorisk monument i 1929.

Bodega del Abads logo er intet mindre end en gengivelse af klosterets gotiske vinduesrosetter. Som en hyldest til både Bierzo og Carracedo-klosteret.

Vingården begyndte tilplantningen med vinstokke i år 2000, og i 2003 indvies vingården officielt.

Winemaker er Ramiro Carbajo del Rio. Allerede inden Ramiro var færdig med sine studier i ønologi deltog han i arbejdet på vingården Pago de Carraovejas, der er blandt de mest tydningsfulde vinhuse i Ribera del Duero. Sidenhen har han arbejdet på vingårde i både Spanien og Chile, og fokuserer nu i dag på vingården i Galicien.

Her i det nordlige Spanien finder vi det forholdsvis nye og ukendte spanske vinområde Bierzo. Her er mere regn end i Danmark - helt op mod 800 mm hvilket gør vækstbetingelserne vanskelige.

Bierzos rød-hvidedruemakkerpar er Mencia og den lokale Godello. Og hvor Mencia kaldes for Spaniens Pinot Noir, så minder Godello mest om Chardonnay fra Bourgogne. Begger druer afspejler nemlig i høj grad deres terroir.

Bierzo-regionen har et specielt mikroklima, der er resultatet af kombinationen af det kontinentale klima i Atlanterhavet og Middelhavet.

"Regntiden" her langt mod nord i Spanien starter i oktober. Derfor høstes inden.

Og lige her kommer den røde drue Mencia ind i billedet. Mencia modner midt i september. Derfor er vindyrkning muligt på de stejle skråninger her.

Leverandørens vine

Vis mere

1

89/100 point
Bodega del Abad

Dom Bueno Laderas del Norte

Fadlagret fra Nordspanien

Bodega el Abad, Spanien

139,00 DKK

Spanien
2016
14%
Vis mere
Bodega del Abad

Carracedo Tinta Mencia

Superspændende signaturvin

Bodega el Abad, Spanien

239,00 DKK

Spanien
2015
14%