Bodega Tamaral

Bodegas Tamaral


Lille, ambitiøs, traditionsrig. Og endnu flere ord af værdi vil kunne nævnes om det prisvindende mindre vinhus i hjertet af det prestigefyldte område Ribera Del Duero, der er nabo til Rioja.

Bodega Tamaral er startet i byen Penafiel i 1997. Grundlægger er De Santiago-familien, der har beskæftiget sig med vinavl gennem fire generationer.

I regionen Ribera Del Duero har vinens historie været på sikker grund i flere tusinde år. Men først i 1982 fik området sin egen DO-status. Luften er tør og klar og fastlandsklimaet er varmt om dagen og køligt om natten, men med indflydelse fra Middelhavet. Det giver balancerede vine med stor aroma.

Her på det høje og brede plateau blev oprindeligt dyrket roer og korn. I dag hjemsted for Spaniens mest dyre vine. Det er her danske Peter Sisseck skaber de verdensberømte Pingus-vine. Ribera del Duero blev i 2012 udnævnt som årets vinregion af Wine Enthusiast.

Ribera betyder flodbred. Og Duero-floden har gennem 5 millioner år sat sit præg på jordens beskaffenhed på den flade slette, således at man i dag finder en varierende jordbund af limsten, kalk, flint, sand og klipper.

Med den varme sol som partner og en spansk Tempranillo-drue kommer der herfra små mirakler. Koncentrerede rødvine af høj kvalitet.

Bodega Tamaral har sine egne vinmarker i Pesquera del Duero og Padilla Del Duero. Næsten udelukkende med Tempranillo (i den lokale variant der kaldes Tinto Fino), hvoraf 30 % er over 100 år gamle, og 50 % gror i en højde over 900 meter. En unik kombination af lavt udbytte på gamle vinstokke og "high altitude"-vindyrkning. Fantastiske komponenter til at skabe intense, koncentrerede topvine med god struktur.

Vinhuset Tamaral er et mindre vinhus med en produktion på blot 25.000 kasser hvert år. Dog med fuldstændig up-to-date vinudstyr. Med lagringskapacitet på 900 træfade er produktionen baseret intenst på crianza og reserva-vine. Alle vinfade udskiftes hvert tredje år.

Høsten er kun manuel, og druerne transporteres i små trækasser toæ vingården, så de ikke skades under transporten. Høstsæsonen er starter sidst i september/først i oktober. Vinfremstillingen sker med frugten i højsæde. Ingen vulgære træfade-vine kommer ud af Tamaral.

Lagring sker fra 4 til 24 måneder på egefade og efterfølgende flaskelagring op til flere år.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.