Tenuta di Morzano

Tenuta di Morzano


Vingården Tenuta di Morzano er et familieforetagende, hvor vingården er gået i arv gennem flere
generationer. Vingården ligger i Chainti området tæt ved byen Montespertoli, som siden begyndelsen har udviklet sig og blevet til et område med 120 hektar, hvor 50 hektar er vinmarker.

Derudover bliver der også produceret olivenolie, grappa og spelt. Vingården har beliggenhed 380 meter over havets overflade i de kendte Chainti bjerge og er dækket rundt om med cypresser. Producenten gør meget ud af at druerne bliver nøje udvalgt af de forskellige vinsorter fordi der er en meget lille produktion.

Chianti
Montespertoli hører under den brede Chianti DOCG gruppe, hvor Montespertoli er en af de 7 subzoner. Det er samtidig den mindste og en af de yngste zoner. Kvalitetsmæssigt ligger den dog i toppen. Denne vingård har deltaget I Gambero Rosso Italian Boutique Wineries Tour 2011 som er en udmærkelse i sig selv, da det kun er små, ofte familie ejede vingårde med lav produktion som bliver udvalgt til at deltage.

Sangiovese er hoveddruen i Chianti, og den har en lang tradition i Toscana, den kan spores helt tilbage til etruskerne. Chianti fra Toscana hører til blandt de kendte italienske vine. Den bastomsvundne flaske - fiasco - har været et salgshit i mange år.

Leverandørens vine

Vis mere
Tenuta di Morzano

Chianti - Nonno Nanni - DOCG

ung chianti

Tenuta di Morzano, Italien

89,00 DKK

Italien
2017
14%
Vis mere
Tenuta di Morzano

Chianti Superiore Emilio

Super-Chianti

Tenuta di Morzano, Italien

129,00 DKK

Italien
2015
14%
Vis mere
Tenuta di Morzano

Chianti Reserva Montespertoli

chianti riserva

Tenuta di Morzano, Italien

149,00 DKK

Italien
2015
14%