Du er her:

Ca'Rugate
Ca'Rugate er navnet på det bakkede landskab af vulkansk oprindelse nord for Brognoligo, hvor den italienske familieejede vingård Ca'Rugate ligger.

Forskellige vine fra italienske Ca'Rugate har hele 15 år i træk modtaget "tre ud af tre glas" i Gambero Rosso, der er den vigtigste vinguide for italienske vine. Og i hver af de seneste to udgaver af vinguiden har ikke mindre end to af vinhusets vine modtaget tre glas.

Vingården har været i Tessari-familiens eje gennem fire generationer. Arbejdet i vinmarkerne går helt tilbage til 1910, hvor Amedeo Tessari solgte vin fra egne marker i Tessari-tavernaen.

Sønnen Fulvio tager over i 1930 og opkøber samtidig de meget prestigefyldte vinmarker i Soave Classico-bakkerne. Vinmarken Monte Fiorentine opkøbes i 1950, og fokus er både på salg af druer og på egen vinfremstilling.

Selve Ca'Rugate-foretagendet etableres i 1986 af Fulvios søn Amedeo. Herefter stopper de med at sælge druer og koncentrerer sig om vinfremstilling.

I 1999 opkøbes vinmarker i Valpolicella i det bakkede Montecchia di Crosara-område.

Og i 2001 træder Michele ind i vinhuset som fjerde generation af vinbønder. Samtidig bygges en ny, stor og teknologisk avanceret vinkælder.

Yderligere opkøb sker i 2002-2003 i Monteforte d'Alpone og Montecchia di Crosara.

Til vingården hører et museum med over 150 redskaber til fremstilling af vin anvendt af Tessari-familien gennem de seneste 100 år.

Af hensyn til miljøet stoppede Ca'Rugate helt med anvendelsen af kunstgødning i 2004. I stedet anvendes nu eksempelvis kogødning, organisk komposteret jord eller andre produkter, der er tilladt i økologisk landbrug.

I dag tæller vinmarkerne et areal på 58 hektar. 23 er i Valpolicella-området, hvor de røde druer dyrkes, og 35 i Soave Classico, som er de hvide druers område. Begge steder er klimaet mildt med kolde vintre og varme somre. Begge steder vokser 5.000-6.500 vinstokke per hektar.

Der produceres 550.000 flasker om året.

Ca'Rugate ligger i Soave Classico området, men vinhuset har også marker i DOC-området.

Soave er en smukt middelalderby, som lægger navn til vinområdet i det nordøstlige Verona.

Nord for Verona ligger det store vinområde Valpolicella, der i vest har klassifikationen Classico og i øst DOC.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.