Kaiserstühler Winzergenossenschaft Ihringen

Varm, varmere, Ihringen


Her i Tysklands varmeste plet har Kaiserstühler Ihringen dyrket vin siden 1924. Her trives druerne og hovedparten er Pinot Noir - eller Spätburgunder, som den røde Bourgognedrue kaldes på disse kanter. Den vigtigste hvide drue er Sylvaner, som klarer sig fortræffeligt i det solskinsrige klima her.

Kaiserstuhl, der ligger i det sydvestligste Tyskland, er en 65 millioner år gammel udslukt vulkan, der hæver sig 500 højdemeter på et 16x12 km2 stort areal.

I Ihringen, som ligger på Kejserstolens sydligste punkt, har middelhavsklima, og er det sted i Tyskland, hvor der er flest solskinstimer - 1.720 timer i gennemsnit. Her dyrkes jordbær og toplækre asparges. Og modsat resten af Tyskland er det her, hvor røde vindruer kan dyrkes.

Det er muligt, at de fleste forbinder Tyskland med (halvsøde) hvide vine, men de røde druers andel er steget fra cirka 10 % i 1980 til over 35 % i dag. Og kvaliteten bliver bare bedre og bedre. I Baden udgør den røde drue omkring halvdelen af det beplantede areal

Vinmarkerne vokser på terasser, som holder bedre på jordbunden, der i appellationen Ihringer Winklerberg består af store mængder næringsrig løss (en løs og let jordtype bestående af fint ler) og i Ihringer Fohrenberg består af vulkansk aske, som absorberer solens varme. Det vulkanske terroir giver mere mineralske og mørke lakridsagtige vine. Fra marker med løss kommer mere lyse og frugtrige vine.

Ihringen kan dateres tilbage til 962 hvor der historisk tales om Uringa-bebyggelsen.

I dag er Kaiserstühler Winzergenossenschaft Ihringen en sammenslutning med næsten 700 medlemmer, der leverer druer til Werner Gassler og hans team. Baden er det sydligste vinområde i Tyskland og er i tysk vinlovgivning defineret som en kvalitetsregion.

Med 350 hektar er sammenslutningen en af de største vingårde i Baden. Det er også en af de ældste, for sammenslutningen opstod som følge af prøvelserne efter første verdenskrig.

Da tingene i 1936 begyndte at se lyse ud, var der overskud til at flytte fra lånte lokaler og bygge egen vinkælder. Store ødelæggelser fulgte under 2. verdenskrig, men kooperativet stod sammen om genopbygningen og nye stokke blev plantet.

Vinstokkene her er beskyttet meget fra vind og vejr. Høsten foregår næsten udelukkende manuelt, men du finder moderne teknologi i vinkælderen.

Besøg er velkommen i vinhuset, der stolt kan fremvise den største egefads-kælder, der er i brug i Tyskland.

Leverandørens vine

Vis mere
Kaiserstühler Ihringen

Müller-Thurgau Kabinett

Kaiserstühler Winzergenossenschaft Ihringen, Tyskland

99,00 DKK

Tyskland
2017
11%
Vis mere
Kaiserstühler Ihringen

Riesling Kabinett

Kaiserstühler Winzergenossenschaft Ihringen, Tyskland

119,00 DKK

Tyskland
2018
12%
Vis mere
Kaiserstühler Ihringen

Grauer Burgunder Premium

Kaiserstühler Winzergenossenschaft Ihringen, Tyskland

119,00 DKK

Tyskland
2018
13%