Ca' del Sette

Ca' del Sette


"Vin er et levende element, der kræver omhyggelige omsorg," lyder det fra italienske Ca’ del Sette.

Ca' del Sette er en familieejet vingård beliggende i byen Gambellara i Veneto-regionen imellem Vicenza and Verona. Ejerne er Matteo Pontalto og Elisa Dian.

Selvom Elisa og Matteos familier har dyrket vin siden slutningen af 1800-tallet, var det først i 2008, at de begyndte at sælge vinen i eget navn.

Bygningerne er fra 2011 og der er fokuseret på miljøvenlige løsninger i vinfremstillingen. De er et ungt og dynamisk team med fokus på både fortidens traditioner og fremtidens muligheder for at eksperimentere med fremstilling af vin.

For det italienske par er selve vinmarken det vigtigste element. Og der anvendes biobrændstof og vegetabilsk smørelse til maskinerne. Til markerne anvendes organisk gødning.

Vinmarkerne ligger i provinserne Verona (Soave, Monteforte d'Alpone, Arcole) og Vicenza (Gambellara, Chiampo, Lonigo). Tæt på Lessini-bjergets skråninger og i et område, der også påvirkes af Garda-søens mikroklima.

Vinmarkerne består hovedsageligt af tre jordbundstyper: lerholdig jord, sand og vulkansk jord.

Der er i alt 52 hektar med en en tæthed på omkring 4.000 vinstokke per hektar. Her dyrkes Garganega, Trebbiano of Soave, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero, Pinot grigio, Glera, Merlot og Cabernet Sauvignon.

Leverandørens vine

Vis mere

1

93/100 point
Ca' del Sette

Appassionante Rosso

Appassionante

Ca' del Sette, Italien

99,00 DKK

Italien
2016
14%