Seguinot Bordet

Sprøde, friske Chablis-vine


Familien bag Domaine Séguinot Bordet er en kendt fransk familie i Chablis-området, hvor de på den højre side af Serein-floden siden 1950 har forvandlet helt modne Chardonnay-druer til lækre hvidvine.

Jean Bordet er nyeste ejer og han har taget en helt særlig cylinderformet tank i brug på vingården i Maligny. Tanken ligger vandret i stedet for lodret. Det bevirker, at mosten får mest kontakt med druerne, hvilket giver ekstra fylde, frugt og smag.

Chablis ligger i den nordligste del af vinområdet Bourgogne. Geografisk er Chablis ikke særligt stort, men på vinkortet fylder det meget og Chablis er nok den mest berømte af de hvide vine uden bobler.

Og med god grund. For Chablis-vine er helt unikke. De sprøde, mineralske og friske vine er resultatet af en unik kombination af et køligt klima og en kalkholdig og leret jordbund; den såkaldte kimmeridge-ler, der har et meget højt indhold af små ældgamle fossiler som de østers, der ses på Seguinot Bordets logo.

Druerne har svært ved at modnes fuldt på disse koldtklima-vinmarker, som kan trues af forårsfrost og dårlige somre. Sereine, der flyder gennem området, og kalkstenslerede jordbund er dog med til at holde på solens varme og hjælpe på modningen.

I Chablis får du den rene smag af Chardonnay-druer og jordbundsforhold (som Chardonnay er god til at lade komme til udtryk), for vinene lagres på ståltanke. Kun druer fra Grand Cru-markerne kommer på egefade.

Chablis-vine har stor smag og et ret højt syreniveau - som matcher mad med fx citron og vineddike. Vinene kan gemmes og udvikler med tiden deres potentiale.

Chablis har fire kvalitetsniveauer:

Petit Chablis er de mest grønne vine, som laves på druer, der vokser rundt om landsbyen Chablis. Her er mere syre og noter af citrus.
Almindelige Chablis-vine produceres på omkring 2/3 af Chablis-arealet. De er lidt rundere og med mere mineralitet fra druerne som vokser på skråninger med kalksten tæt på landsbyen Chablis. Drikkes i op til 5-6 år.
De 40 Chablis Premier Crus vokser på skråninger, hvor druerne opnår god modning. Jorden har stor indhold af den Kimmeridge-ler, som giver mere nuancerede og elegante vine. Drikkes fra 5 til 10-12 år.
Chablis Grand Cru er fra de 7 fineste marker og bør ligge mindst 10 år.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.