Du er her:

Paco & Lola

Paco & Lola


I det nordvestlige Spanien helt ud mod Atlanterhavets forrevne klippekyster ligger Galicien.

Vinområdet hedder Rias Baixas - og vi befinder os i hvidvinsland. Det er her, du finder nogle af Spaniens mest spændende hvidvine. Og det er disse delikate, friske og livlige vine, der har sat Galicien på vinkortet.

Med sit frodige landskab og regnfulde klima er Rias Baixas Spaniens grønne hjørne. Jorden her er frugtbar og temperaturudsvingene er små.

Paco & Lola har høstet anerkendelse både for deres vine og for deres unikke prikkede emballage-design. Men vingården er mere end bare smukke flasker.

Adega e Viñedos Paco & Lola blev etableret i 2005 af en gruppe drueavlere og vinproducenter, der i samlet flok har skabt ungt dynamisk vinhus med moderne faciliteter og mod til at anvende spændende nye teknikker i vinfremstillingen.

Paco & Lola-vingården hedder Rosalía de Castro og er et af de største vinproducerende kooperativer i Rias Baixas DO-området målt på antallet af medlemmer.

Tilsammen har de mere end 450 medlemmer over 200 hektar vinmarker fordelt på over 1.900 parceller i underområdet Val do Salnés.

Underområdet Val do Salnés ligger helt ud mod det kolde, barske Atlanterhav halvvejs mellem Santiago de Compostela og den portugisiske grænse.

Der avles primært Albariño-druer, som er en lille gylden og tykskallet drue med et stort indhold af sukker. En kraftigt voksende plante med druer, der modner tidligt.

Med maksimum 300 højdemeter og oftest bare 100 befinder vi os i et lavlandet område med let sure sandjorde, højt mineralindhold og granit i undergrunden. Det er Rias Baixas' køligste og mest fugtige område og havgusen kan ramme vinmarkerne selv om sommeren. For at give mere luft til druerne opbindes vinstokkene i pergolaer (emparrados) i cirka 2 meters højde. På denne måde sikres druerne også mest mulig sol.

Druerne høstes med håndkraft og Adega e Viñedos Paco & Lola har fokus på produkter af høj kvalitet og landbrugsmetoder, der har respekt for miljøet.

Passion for vin og et liv fuld af alegría (det spanske ord for glæde) er kodeordene for den dynamiske duo Paco & Lola.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.