Du er her:

Labouré-Roi

En af Bourgognes top-tre vinhuse


Det kvalitetsbevidste vinhus Labouré-Roi blev etableret helt tilbage i 1832, og er blandt de tre største vinhuse i Bourgogne-området.

Louis og Armand Cottin overtog vingården i 1974, og Labouré-Roi er i dag et verdenskendt brand. Det er Laboure-Rois vine, du kan finde ombord krydstogtskibe og hos luftfartselskaber – og i velrenommerede restauranter rundt om i verden.

Som logo har vingården den franske lijle. De hvide liljer vokser i området, og blomstrer normalt samtidig med vinplanterne. De er et tegn på at druerne kan høstes cirka 90 dage senere.

Vinhuset er beliggende i Nuits-Saint-Georges og er en af de mere teknisk avancerede vinhuse i Bourgogne. Bourgogne er fødestedet for Pinot Noir og Chardonnay-vine.
Bourgogne-området strækker sig langt. I nord fra Auxerrois gennem Côtes d'Or, Côtes Charllonaise og til syd ved Macon. Og med vidt forskellige jordforhold.

Vin-historien i Bourgogne går helt tilbage til 100-tallet, og vinområdet havde i Middelalderen stor betydning for vinbruget i resten af Europa. Bourgogne var et klerikalt magtcentrum, og de store munkeklostre havde mere rigdom og magt end datidens konger. Munkenes begyndende viden om vin og vinens nydelse til ære for guderne gjorde Bourgogne kendt som vinområde.

I 2008 begyndte Laboure Roi på et grønt eventyr, der er med til at reducere udledning af kuldioxid i henhold til Kyoto-aftalen.

”Det er vores mål at plante 100.000 træer om året,” lyder det fra Laboure-Roi om det projekt, der har som formål at til formål at plante et træ i Mali eller Indonesien for hver flaske, der sælges af en række udvalgte vine

Vinmager hos Labouré-Roi siden 1995 er Bertrand Straebler (1963), der uddannet biolog fra Dijon Universitetet og har studeret ønologi i Bordeaux.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.