Du er her:

waipara
Frokost førte til fantastiske vine
Samarbejdet med Waipara Springs er historien om en tilfældig frokost, der førte til et langt samarbejde.

Jørgen Glud, der er indehaver af Glud Vin, var i 2007 i New Zealand. Dels for at finde nye spændende vine, dels for at få et indgående kendskab til vinindustrien.

Uden noget på programmet den sidste dag inden en lang hjemrejse falder Jørgen tilfældigt over en vingård, der tilbyder frokost. Det blev til en lang frokost, da der også blev budt på smagning af vingårdens sortiment. Og efter denne dag har Glud Vin kun ført new zealandske vine fra Waipara Springs.

New Zealand er Sauvignon Blanc-land
Selvom Australien og New Zealand begge ligger i Stillehavet i samme verdensdel, er vinene fra de to lande vidt forskellige.

New Zealand består af de to store hovedøer North Island og South Island. Begge øer blev tilplantet med vin på samme tid, men først i 1970’erne opnåede vinene fra sydøen accept i vinverdenen.

Verdens sydligst beliggende vinmarker findes i New Zealand. Landet har kystklima, og Sydøen har køligere klima end Nordøen. De meget kølige sommernætter giver en syre til druen, som ikke kan findes andre steder i verden. Og de varme sommerdage giver frugtholdige vine, som New Zealand netop er kendt for.

Vin-dyrkning på New Zealand kan spores tilbage til kolonitiden i 1800-tallet, men tog først for alvor fat langt senere. Den frodige, grønne ø er i dag især kendt for sine fremragende Sauvignon Blanc-vine. Man har opnået stor respekt for vine på Pinot Noir-druen, men også Chardonnay og Riesling gør sig interessant her.

Waipara-dalen
Omkring 45 kilometer nord for Sydøens største by Christchurch, i vinregionen Canterbury, ligger Waipara Valley, hvor Waipara Springs har base.

Waipara-dalen er et unikt vin-distrikt med 1.200 hektar vinmarker. Beskyttet af Teviotdale-bjergene i øst ligger den solbeskinnede dal i læ for de kølige østenvinde. I vækstsæsonen har området en relativt lille nedbørsmængde.

Vinmarkernes jord stammer fra en forhistorisk søbund i Waipara-dalen og er en god blanding af ler og kalksten. Den kalkholdige jord giver en meget basisk jord med høj pH-værdi, som er ideel til dyrkning af kvalitetsdruer. Klima- og jordforholdene minder om Bourgogne-området i Frankrig.

Vin-pioner i Waipara Springs
Waipara Springs er kendt for at producere store vine, og har på fremragende vis kombineret 30 års familie-tradition i vinmarken med en ny og moderne tilgang til vin.

Grundlæggeren Bruce Moore er en af Waipara-dalens vin-pionerer, og tilbage i 1982 plantede han og Jill Moore 4 hektar med Chardonnay-vinstokke, som er nogle af landets ældste. Waipara Springs har i dag 26 hektar vinmarker.

På disse marker har man i dag derudover også Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir samt nogle unge Merlot og Gewürztrauminer, som kun giver meget små mængder vin.

Waipara Springs og Bascand Estate blev i 2010 samlet under samme tag i firmaet Southern Boundary Wines med sønnen Andrew Moore, der er landbrugsuddannet, som administrerende direktør. Arbejdet i kælderen har Frank Manifold ansvaret for.

Der investeres hvert år i nye fade af fransk eg, og vineriet bliver løbende moderniseret med det nyeste inden for maskiner og udstyr for at kunne tilbyde optimale vine.

Waipara Springs ønsker at skabe vine af høj kvalitet, der har smag af New Zealand. Og da alle druer kommer fra egne vinmarker, kan producenten kontrollere kvaliteten lige fra vinstok til flaske. Alle vine har praktiske skruelåg, som er gængs standard i New Zealand.

Der er fokus på at skabe kvalitetsdruer, og derfor er arbejdet i marken vigtigt. Vinstokkene passes omhyggeligt af et lille hold af erfarne medarbejdere. Waipara Springs ønsker at passe på miljøet og arbejder hen imod bæredygtig praksis i hele virksomheden.

Vingården har vundet både lokale og internationale priser, og vinene eksporteres til hele verden.

De bedste vine kalder Waipara Springs for Premo-vine. Det er reservevine, hvor vinens unikke terroir, altså vinmarkens særlige geografi, geologi og klima, kommer til udtryk. En exceptionel lagring er også med til at præge det endelige resultat, hvorfor vinene fra Waipara Springs har hver sin unikke personlighed.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.

PDF dokumenter

Glud Vin English and Danish Brochure.pdf - 10/01-2012
Brochure på dansk

Shadow

YouTube videoer