Purple Wines + Spirits

Californiske Purple Wine + Spirits


Det med startede med salg af vin. Direkte fra bagagerummet i en '67 Mustang.

Og der - ude på gaden lærte amerikanske Derek Benham sine kunder og deres ønsker til vin at kende.

Det er nu mere end 30 år siden, men målet er stadig det samme for stifteren af Purple Wine + Spirits: At tilbyde uforglemmelige drikkeoplevelser til sine kunder.

Derek Benham stiftede Purple Wine + Spirits i 2001 og råder i dag over vingårde i Graton, American Canyon og Russian River Valley i den vestlige del af Sonoma County, som ligger i det nordvestlige Californien.

Purple Wine + Spirits har stor fokus på bæredygtighed og anvender en af branchens mest miljøvenlige produktionsfaciliteter, der tilmed er vandbesparende og solcelledrevet.

Og vingårdene i både Graton og American Canyon blev akkrediteret af California Sustainable Winegrowing Alliance i 2012 som bæredygtige landbrug.

Eksempelvis har vinhuset fra 2003 til 2015 mere end halveret sit vandforbrug fra over 15 liter per kasse vin til under 7 liter.

Sonoma ligger vest for det meget kendte Napa Valley og er med ikke mindre end 15 appellationer den mest varierede vinregion i USA, hvad angår vinstile og druesorter.

I Sonoma giver morgentåge fra Stillehavet og San Pablo-bugten gode vilkår for koldklima-druer som Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Chardonnay. Lidt længere inde i landet stortrives de robuste sorter med varme solrige dage og kølige nætter: Zinfandel, Merlot, Shyrah og Cabernet Sauvignon.

Der blev dyrket vin i Sonoma allerede i starten af 1800-tallet, hvilket gør Sonoma til det første område i Californien, hvor der blev dyrket vin.

Men det er først i slutningen af 1900-tallet, at området begynder at røre på sig. Det sker med vine fra Zinfandel-druen - druen der i dag betragtes som Californiens nationaldrue.

Leverandørens vine

Ingen varer fundet

Vi kunne desværre ikke finde nogen varer der matchede dine søgekriterier.