Vinhuset Bodegas Campillo
I hjertet af Rioja Alavesa ligger Bodegas Campillo, en unik vingård ved foden af den smukke Cantabria bjergkæde.
Historien om Bodegas Campillo
Bodegas Campillo er ekspertise forankret i passion for vin, og deres vingård er beliggende midt på et 50 hektar sort område, der primært er beplantet med Tempranillo-druen, der virkelig fanger områdets essens.
I 1988 påbegyndte Julio Faustino Martínez, sammen med sine børn, en rejse for at opfylde sin store drøm: at bygge en ægte vingård, åbne dørene for verden, og dele sin dybe passion for vinens univers.
I 1990 blev Bodegas Campillo indviet, hvilket markerede en væsentlig milepæl i vinturismens historie i Rioja. Det var den første vingård i Rioja, der blev bygget med et karakteristisk arkitektonisk design, en sand hyldest til landet og vinfremstillingskunsten.
Hos Bodegas Campillo henter de deres inspiration fra en ægte forpligtelse til ekspertise, der forener passion og tradition, den sande essens af vin. De plejer hver eneste drue, lægger vægt på de fineste detaljer, og laver unikke vine, der bærer essensen og karakteren af landet.
Vinmager i verdensklasse
Ruth Rodríguez Ascacíbar er vinmager hos Bodegas Campillo. Hun har en grad i l” Agricultural Technical Engineering” og ønologi fra University of La Rioja.
Efter at have afsluttet sin uddannelse, valgte hun at få international erfaring ved at producere vin i forskellige lande, herunder Chile, Italien og New Zealand.
Da hun vendte tilbage til Spanien, fortsatte hun med at forme sin karriere på nogle af de mest ikoniske vingårde på tværs af forskellige prestigefyldte Denominaciónes de Origen, herunder D.O. Toro, D.O. Rueda, D.O. Ribera de Duero og D.O.Ca. Rioja.
I 2020 fandt Ruth vej til Bodegas Campillo, hvor hun blev et vigtigt medlem af det tekniske team hos familien Martínez.
Bæredygtighed og ansvar
Bodegas Campillo har for nylig opnået den nye Sustainable Wineries for Climate Protection (SWfCP) certificering.
Dette certifikat er ikke kun specifikt inden for miljømæssig bæredygtighed, men inkorporerer også kriterier for social, økonomisk og forvaltningsmæssig bæredygtighed, og stemmer overens med de strengeste standarder og fremmer dermed Bodegas Campillos tilpasning til FN's mål for bæredygtig udvikling.
Dette emblem, der er anerkendt både nationalt og internationalt, vidner om deres daglige indsats og engagement, ikke kun for miljøet, men også for etik, deres medarbejderes og leverandørers velbefindende og udviklingen af lokalsamfundet og kulturen.
Hos Familien Martínez sigter de mod et reduceret miljøaftryk og øget fødevaresikkerhed, derfor har de blandet anden fokus på:
• Udvidelse af areal med certificerede økologiske vinmarker.
• Vingårdspraksis med fokus på vegetativ balance og minimering af brugen af pesticider (bladudtynding, skududtynding, vegetationsforvaltning, sundhedskontrol osv.).
• Brug af bunddække for at reducere mekaniske indgreb og herbicidbrug.
• Vingårdssensorer til overvågning af miljøfaktorer og beslutningstagning. Omfattende vingårdskontrol gennem digitalisering af driften og udnyttelse af satellit-luftbilleder
• Forsøg med naturlige urte- og algeekstrakter, der styrker planter og hjælper med sygdomsreduktion og derved bidrager til et fald i brugen af pesticider.
• Installation af redekasser til tårnfalke, ugler og slørugler samt insekthoteller for at fremme tilstedeværelsen af flagermus, fugle og insekter, hvilket fremmer biodiversiteten på området.
• Brug af solceller for at reducere energiforbruget.
Vin fra Bodegas Campillo
Jorden og vinmarkerne
Klimaet er kontinentalt med atlantisk indflydelse. De har korte somre og milde vintre, og jorden består af Ler-kalksten og ler-jern jord.
Den vigtigste druesort er Tempranillo (hjemmehørende i Rioja og den mest typiske drue i regionen), de har dog også har vinmarker med Graciano, Tempranillo Peludo, Garnacha og Cabernet Sauvignon.
I de hvide varianter arbejder de med Viura og Chardonnay.
Fakta om vinmarkerne